Informasjonsgivningen skal skje gjennom forelesninger. Foreningen skal ha et nøytralt ståsted med tanke på partsside. NFFE ble omdannet fra forening til forum i 2018, og er i dag en del av Lexia Education.
Ett vårmøte og ett høstmøte, som hver varer to timer. Temaene omhandler generell erstatningsrett, nyhetsoppdateringer og tidsaktuelle temaer inn
Mulighet for fysisk deltakelse på kurslokale midt i sentrum av Oslo, men alle kurs kan følges digitalt via videolenke.
Etter NFFE-møtene er det sosialt treff på en kafe eller bar i nærheten av kursstedet. Her møtes advokater, saksbehandlere, dommere og erklæringsskrivende, medisinske spesialister.
Alle foredragene tas opp og ligger tilgjengelig for medlemmer i filmarkivet. Her ligger også lysbildene til alle møtene.
Som medlem i NFFE får du tilgang til den lukkede medlemssiden, som fungerer som en moderne app. Den fungerer på alle flater og enheter, og inneholder alle NFFE-filmer og andre ressurser.
Som medlem i NFFE får du tilgang til den lukkede medlemssiden, som fungerer som en moderne app. Den fungerer på alle flater og enheter, og inneholder alle NFFE-filmer og andre ressurser.
23. oktober 2024 kl. 16.00-18.00
Tema: Skadelidtes innretnings- og tapsbegrensningsplikt i praksis, med fokus på erstatning for inntektstap. Hvor går grensene for hva som kan forventes av skadelidte?
Kurset kan følges fysisk eller digitalt
Gir 2 juridiske etterutdanningstimer med kursbevis
Det blir en pause underveis. Deltakerne vil få mulighet for å stille spørsmål. Møtet blir gjennomført som et hybridkurs, dvs. med mulighet for å følge arrangementet digitalt eller fysisk i auditoriumet Hamsunsalen hos Gyldendal Norsk Forlag/Rettsdata, Sehesteds gate 4, 0164 Oslo (rett overfor Det Norske Teatret). Det ville være hyggelig å se hverandre både i møtelokalet og ved sosialt bartreff rett etter møtet (rett over gaten; info kommer på selve møtet).
Vel møtt!
Vennlig hilsen Morten Kjelland
Leder av Norsk forum for Erstatningsrett (NFFE)
Har du spørsmål om innlogging på livestream?
Kontakt streamingvert Victor på +47 466 10 138
Professor Morten Kjelland, Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo innleder møtet og forklarer om tilnærmingen til problemstillingen. Hovedfokuset på møtet vil være på innretningsplikt ved utmålingen av erstatning for inntektstap.
Advokatene Eivind W. Grande og Maja Agnes Simonsen vil deretter gi en generell beskrivelse av hvor langt innretningsplikten går, beriket med illustrasjoner fra praksis. Underveis vil det pekes på momenter av relevans for praktisk saksbehandling.
Geografisk område: Må skadelidte akseptere å pendle eller flytte for å ta arbeid? Og i tilfelle hvor langt og hvor lenge?
Annen type arbeid: Må skadelidte akseptere å bytte jobb, og hvis ja: Hvor langt går plikten i praksis? Må skadelidte godta arbeid som han eller hun «ikke liker»? Kan skadelidte velge en omskolering som ikke gir «best mulig inntekt»?
Utenlandske arbeidstakere som skades i Norge: Beskjedne språkkunnskaper begrenser arbeidsmuligheten – må skadelidte lære seg norsk? Kan det kreves at skadelidte flytter tilbake til hjemlandet for å få bedre arbeidsmuligheter?
Presentasjonen vil primært ha et erstatningsrettslig perspektiv og bli belyst med praksis fra trafikkskadeområdet, yrkesskadeområdet og andre ansvarsfelt. Også trygderettslige regler vil ha en plass i fremstillingen for å sette innretningsplikten inn i et helhetlig perspektiv.
Advokat og fagsjef, Protector forsikring
Advokat, Advokatfirmaet Halvorsen & Co
Professor, Universitetet i Oslo